Design
Grön hemelektronik för ditt hem

Grön hemelektronik för ditt hem

Grön hemelektronik är inte ny; konceptet har funnits sedan åtminstone 1970-talet. Faktum är att Thomas Edisons rival, den lite kända men mycket mer lysande Nikola Tesla, experimenterade med teknologier för över hundra år sedan som dagens tillverkare av energieffektiv elektronik först nu börjar återupptäcka och förstå. Från intelligenta termostater och system som stänger av ljuset när människor lämnar rummet till automatiska säkerhetssystem som gör det möjligt för husägare att övervaka sin egendom från avlägsna platser via Internet, det finns gröna elektroniska lösningar för nästan alla hemproblem.

Stigande medvetenhet

Trots informationen från de vanliga medierna förstår människor alltmer att vi lever på en planet med begränsade resurser – och genom den ökade användningen av energieffektiv elektronik tar de saken i egna händer där deras ledare har misslyckats. Det är lätt idag att hitta en uppsjö av energieffektiv elektronik för nästan alla tänkbara behov. Fördelen med dessa

gröna elektroniska lösningar är tvåfaldig: de gör det möjligt för konsumenterna att minska sitt koldioxidavtryck genom att spara energi och samtidigt minska sina energikostnader.

Ett av de mest populära systemen är den intelligenta termostaten som styr temperaturen och komfortnivån i rum individuellt, vilket automatiskt kompenserar för olika tider på dygnet och andra parametrar. Att bara ha en intelligent termostat i ditt hem kan spara en familj mycket pengar under ett år. Dessutom kan dessa typer av energieffektiv elektronik till och med ge rapporter om dina energiförbrukningsnivåer, vilket gör det lättare att identifiera om resurser går till spillo.

Annan energibesparande elektronik kan installeras som styr belysning, draperier och gardiner och praktiskt taget allt annat du kan tänka dig.

Sådan hemelektronik är inte bara för insidan, de kan naturligtvis även styra sprinklersystem och yttre belysningssystem som svar på förändrade förhållanden, vilket också blir alltmer populärt. Om du bygger ett nytt hem eller renoverar ett nytt är du skyldig dig själv och planeten att se vilka typer av grön hemelektronik som finns idag.

Lämna ett svar